En sagolik söndagsmorgon

I gryningen bakades bröd.

Vid uteserveringen bjöds det på kaka och te.

Som i en saga förtrollades sandlådan till en sagolik trädgård.

I det gröna gräset låg en påse…

..med nygräddade laxpiroger, som i magen slank ner.

5 kommentarer

  1. Det går också att göra manuellt i Photoshop om man vill färga en specifik del.
    Man kopierar bara hela bilden till ett nytt lager, som man gör svartvitt. Därefter använder man en layer mask för att ”sudda bort” det svartvita som ligger ovanpå färgbilden. Går i och för sig också att bara sudda bort det med suddgummit men då är det svårare att göra ändringar senare.

    1. Tack för ditt tips! 🙂 Då får jag t.o.m. det jag vill ha i färg. Nu fick jag ju inte ens själv bestämma. 🙂 Då kan jag säkert också förstärka färgerna i mitten på bilden? Har inte nu tillgång till photoshop så kan inte testa direkt.

      1. Jo det går relativt enkelt att förstärka färgerna, antingen med ett adjustment layer (lättare att göra ändringar i senare skede) eller direkt på det färgade lagret genom att t.ex förstärka kontrasten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s