Skatter i bokhyllan!

Idag har jag läst för Freja om Brumbo björnen som lånar John Blunds pirra-purra-paraply och flyger ut i rymden. Det här är en saga som jag kommer ihåg från när jag var liten. Jätte fina illustrationer och en ljuvlig berättelse om hur Brumbo färdas omkring i rymden i en härlig fantasi värld. Där möter han  Åskgubben, Saturnus som vaktar vintergatan, Marsbjörnarna som tar honom till fånga och många andra roliga figurer.

Till slut hjälper solkatterna honom att hitta tillbaka till jorden. Där ligger John Blund och sover, vilket händer bara en gång vart hundrade år.

Boken är från 1947 och härstammar från min mammas bokhylla. Det finns en hel rad av dessa fina gamla böcker i bokhyllan hos mina föräldrar och jag hoppas att de kommer att läsas i många många år framåt.

Med denna bok är det passlig att önska alla

God Natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s