Årets första utlandsresa

På måndagen styrde vi barnvagnen mot Olympiaterminalen. En resa till Stockholm stod på programmet. Båten var dekorerad efter Mardi Gras temat, som pågår som bäst på de blåvita fartygen.

Påbåten.jpg

Efter en kväll i lekrummet (som förresten var jätte fint) satt Freja nattmössan på och laddade batterierna för en dag i Stockholm.

Stockholm.jpg

Vi vaknade till en solig morgon i Stockholms skärgård. Efter lite mat i magen hann vi leka en stund före båten var framme i hamnen. Freja ger halvvägsrapport åt mormor via telefon. På bilden till vänster vårt ressällskap, pojkvännen Alec.

Väl framme i Stockholm tog vi buss nr 76 till Junibacken. Fastän vi var där på hösten såg vi fram emot besöket.

Junibacken1

Den här gången hann vi ta en närmare titt på Jan Lööf utställningen.

Junibacken2

Sist men inte minst: Villa Villekulla.

Villavillekulla2

Jag rekommenderar verkligen ett besök till Junibacken under en vardag. Jag har upplevt stället i sällskap av halva Sverige och med några tiotal personer. Det senare alternativet föredras definitivt.

Annons

4 kommentarer

    1. Ja, det hade vi faktiskt. Man fick så mycket mera ut av stället nu. Senast märkte jag inte ens att det fanns en rutchbana i Pippis hus, för att inte tala om utklädningskläderna. 🙂

  1. Oj vilken lyckad resa det låter som! Roligt att få se bilder från Junibacken, jag har tidigare inte förstått att det faktiskt finns så mycket att se och göra på det stället. Kanske ett ställe som skulle vara värt ett besök!?

  2. Jag är så förtjust i stället att jag skulle åka dit varannan vecka ifall jag skulle ha möjlighet. 🙂 På vardagen är inträdet lite billigare. På hösten då vi var där hade de höstlov i Sverige och vi köade in i en halv timme och barnen var trötta redan då vi kom in. Den här gången gick allt som en dans. Bokhandeln där är alldeles ljuvlig. Köpte 6 böcker, dock i mini format så det blev väl inte mera än 60kr tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s