Den sovande trädgården

Häromdagen då jag promenerade till jobbet gick jag förbi Lappvikens gamla sjukhusområde. Jag beslöt mig för att ta en närmare titt på den berömda trädgården, trots att de flesta växter redan vissnat.

sovandeträdgård

Trädgården har en lång tradition som sträcker sig till medlet av 1800-talet då sjukhuset togs i bruk. En del av växtligheten lär skall ha hämtats från utlandet av hortonomi intresserade proffesorer som arbetat på sjukhuset. Echinacea är den enda växten jag kände igen, måste nog besöka trädgården nästa sommar och bekanta mig närmare med stället.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s