Långa korta dagar

Tre  timmar och femton minuter, det är min och Frejas gemensamma hemmatid under en vanlig arbetsdag. 6.50 far vi hemifrån och ibland är klockan över fem på kvällen då vi kommer hem. Att sedan kombinera middag och kvällsmat har jag inte kommit underfund med hur man borde göra. Kanske äta kvällsgröt till efterrätt? Hur gör ni som har småbarn och kommer sent hem från dagis/skola?

30rosor

Jag har verkligen varit bortskämd det senaste halvåret med korta arbetsdagar och tidvis sovmorgnar då vi stigit upp vid niotiden. Förra veckan började jag ett halvårsvikariat med arbetstiden 8-16. Allt har sina för- och nackdelar och jag antar att det tar en tid att vänja sig vid den nya vardagen med fasta rutiner. Mest av allt kommer jag att sakna de lediga dagarna vi kunde ha mitt i veckan och stunderna innan jag for iväg på kvällstur och i princip kunde göra precis vad jag ville.

P.S. Jag är riktigt borttappad i bloggträsket och har inte mera än en handfull bloggar som jag går in på varje kväll. Har du en egen blogg så får du jätte gärna kommentera, samtidigt skulle jag  gärna upptäcka nya/gamla bloggar. Vilka är dina favoriter?

Annons

4 kommentarer

 1. Hej
  Vi har samma schema i detta hus. Jag jobbar 8-16 (+ avstånd till jobbe 40 km). Start hemifrån kl 7 och hem lite efter 17 på kvällen. Det är tuft att klara det ensam, både för mor och dotter 🙂
  Några tips :
  -Laga mat i stora satser och frys in! Ingen orkar äta samma sak i en vecka…
  -Det är HELT OK att i bland köra med färdig mat från butiken
  -Vi kombinerar ibland middag/kvällsmat med att äta gröt till middag 🙂 (då fantasin är noll)

  Bara man kommer in i rytmen går det någolunda. Svårast tycker jag är att hinna ge all den uppmärksamheten till flickan som skulle behövas 😦

  Veckosluten har fått en helt ny betydelse!

  1. Hej,
   tack för dina tips! Det är nog lite svårt att acceptera hur litet tid man har tillsammans men man får föröka göra det bästa av den. 🙂 Här börjar det gå bättre redan. 🙂 Känns tröstade att det finns andra barn också som har långa dagar på dagis.

 2. Vi har samma tider här; start till dagis 07 och hämtar vid 16.30. Då mannen är hemma är det andra tider men de veckor vi är på tumis blir det långa dagar, för oss båda. Men jag gör också som föregående skribent, lagar mat i stora satser och fryser in. Och jo, färdig mat är också helt ok ibland 🙂
  Kämpa, efter att man hittar rytmen brukar det blir lättare.

  1. Nu har Freja äntligen långledigt och så börjar vi med nya krafter efter nyår. Freja har faktiskt inte reagerat så mycket på de långa dagarna, men att själv vara trött hela tiden är ju nog ganska jobbigt. Kämpa på ni med och ha en riktigt god jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s