Freja på sjukhus

Freja har ett stort medfött födelsemärke som läkarna tyckte att det är bra att ta bort. På torsdagen var det äntligen dags för operationen. De senaste två veckorna, sedan vi fick brevet om operationen, har Freja bett mig berätta vad som kommer att hända på sjukhuset. Det råkar vara så att jag jobbat på avdelningen så ganska exakt kunde jag i detalj berätta vad som skulle komma att hända under dagen.

op_edited-1

Så sent som kl. 13 skulle vi vara på sjukhuset så vi hade gott om tid att packa väskan och välja kläder.

op10

Vi tog bussen till Tölö torg och promenerade ner längs med gatan till Tölö sjukhus.

op11

Vi tog hissen upp till 6:e våningen, rum nummer 8 var reserverat för Freja. ”Jag älskar min säng”, var Frejas första kommentar och hoppade genast upp i den.

op5

Sedan var det dags för förberedelser: bedövningssalva inför blodprovstagning, mätning och vägning.

op12

Freja hade mycket energi och sprang längs de långa korridorerna. Blodprovet gick hur bra som helst, bedövningssalvan hade gjort sitt jobb. Hello Kitty klistärmärket fick Freja av skötarna på laboratoriet.

op6

Sängen var verkligen det bästa tyckte hon och tog en 30 sekunders powernap under den långa väntan.

op3_edited-1

16:30 fick Freja en lugnande medicin som smakade jätte illa. Det var egentligen den enda gången hon blev ledsen under sjukhusvistelsen. En stund senare blev det mycket fnitter och skratt och Freja tyckte det var så konstigt då hon inte klarade av att sätta sig upp. Stundvis slumrade hon till. En dryg halv timme senare kom skötaren och förde Freja till operationen. Med glad min rullades hon in på operationsavdelningen. Jag fick mellanrapport av läkaren att operationen gått fint och att Freja hade varit så glad före hon sövdes ner. Runt 20:30 fick Freja komma tillbaka till avdelningen. Trött var hon men glad över att se Karolina som kom på jobb till natten.

op13

På morgonen, innan vi åkte hem, blev det en hel del väntande men Freja underhöll sig fint med sina nya leksaker. Glada åkte vi hem med bussen. Tack till personalen på HUSUKE avdelningen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s